Logeren op prachtige locaties, dineren op topniveau zoals in een restaurant met Michelinster, ontstressen in spa en wellness en vergaderen omringd door de beste faciliteiten. Dat zijn maar enkele van de troeven van Oostwegel Collection met locaties in Maastricht, Valkenburg en Landgraaf. “Inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid zijn onze drie pijlers. We brengen deze tot leven via mens, locatie en gastronomie,” stelt Camille Oostwegel jr.

Wat 37 jaar geleden met Camille Oostwegel sr. begon met een restaurant is intussen uitgegroeid tot een familiebedrijf met vier luxehuizen met drie hotels en acht restaurants. Oostwegel Collection (vroeger: Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants) telt intussen 350 werknemers en is goed voor een omzet van maar liefst 23 miljoen euro. Camille Oostwegel jr. gidst ons met veel passie door de unieke locaties heen.

Château Neercanne

Net over de grens met Kanne, in Maastricht ligt het enige terrassenkasteel van Nederland. Vanaf het hoogste terras van Château Neercanne kijkt u uit over het Jekerdal. In het restaurant is er een mooi zicht over de prachtige baroktuinen, die beschermd zijn door Unesco. In het kasteel is het met 1 Michelinster bekroonde restaurant gevestigd. In de voormalige stallen huist het lunchrestaurant l’Auberge dat met een Bib Gourmand-vermelding is gewaardeerd. Hier geniet u van culinair vakmanschap. “Wij noemen het ook wel eens de meest culinaire berg in de Benelux,” lacht Camille Oostwegel jr. “De bijhorende mergelgrotten vormen een uniek decor voor een feest, wijnproeverij of vergadering.”

Château St. Gerlach

Het luxe kasteelhotel Château St. Gerlach, lid van Relais & Châteaux, gelegen midden in de natuur van Houthem-St. Gerlach (Valkenburg a/d Geul) telt 113 hotelkamers, suites en appartementen, een à-la-carte-restaurant, bistrot, zwembad en spa & wellness. Daarnaast is er nog  Burgemeester Quicx, Coffee & More waar de vele fietsers en wandelaars langs de uitgestippelde routes uit de buurt terecht kunnen. De oudste delen van het landgoed stammen uit de 12de eeuw. Vandaag de dag staat het bekend als een van de meest luxe hotels in Nederland en als conferentieoord. Het ligt in de driehoek Aken, Luik en Maastricht. “Let zeker ook op de prachtige architectuur en het gebruik van de vele natuurlijke materialen degeïnspireerd op het omliggende Limburgse land  voor de multifunctionele vergaderruimte het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. In de grootste vergaderzaal in het paviljoen is plaats tot 700 mensen. Kleinere groepen kunnen terecht in een van de zes andere ruimtes in de kasteelhoeve.”

Winselerhof

Winselerhof, lid van Small Luxury Hotels of the World, gelegen in Landgraaf bestaat uit een 16de-eeuwse herenboerderij met 49 hotelkamers.  Authentieke elementen zijn de gewelvenplafonds en houten balken die de kamers een eigen sfeer geven. In het restaurant Pirandello ervaart u oprechte gastvrijheid. “In de Italiaans georiënteerde keuken van Pirandello gebruiken wij vooral veel streekproducten. In Luigi’s Lunchrestaurant & Bar kunt u lunchen en borrelen. Het landgoed beschikt over zijn eigen wijn- en fruitgaard. Jaarlijks produceren wij zo’n 700 flessen mousserende wijn die u in het restaurant kunt proeven terwijl u uitkijkt op de wijngaard. Met 4 vergaderzalen is Winselerhof eveneens een uitstekende locatie voor uw zakelijke bijeenkomst.”

Kruisherenhotel Maastricht

Tot slot is er nog het Kruisherenhotel of het 15de eeuwse klooster in het stadshart van Maastricht en lid van Design Hotels. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot een designhotel . “Het is de ideale uitvalsbasis voor een zakelijk bezoek of weekendje Maastricht. Het Kruisherenhotel telt 60 moderne, comfortabele hotelkamers. Geen kamer is hetzelfde. Een kunstwerk en een gedicht maken iedere kamer uniek. Wat onze ambities nog zijn? Voorlopig willen we vooral focussen op kwaliteitsverbetering van product, service en medewerkers, zodat alle gasten hier kunnen genieten en medewerkers zich hier kunnen ontwikkelen. Een extra hotel openen is nog niet aan bod. Maar zeg nooit, nooit. We heten dan ook Oostwegel Collection en een collectie is immers nooit compleet,” besluit Camille Oostwegel jr.

www.oostwegelcollection.nl