“Kwaliteit in zijn grootste eenvoud bereid”

Kookestafette Rik vandersanden in zijn zaak The Thrill met de de US Beef 416003

Sterrenhef Rik Vandersanden (62) blijft enthousiast en razend ambitieus met zijn restaurant The Thrill en cateringbedrijf Cariva. De klappen die hij enkele jaren geleden kreeg, behoren nagenoeg tot het verleden waardoor hij zich nu weer richt op datgeen wat hij het liefste doet: “kwaliteitsproducten in hun grootste eenvoud bereiden”. De komende maanden ligt in The Thrill de klemtoon op wild en wil Vandersanden de cateringactiviteiten uitbreiden die hij nu al onder meer bij elke thuiswedstrijd i n de loges van STVV demonstreert.

In 2011 maakte u de grote ommezwaai en zei het voormalige sterrenrestaurant De Barrier in Houthalen vaarwel. Hoe gaan de zaken intussen?

“Nadat ik in 2010 de Barrier overgelaten had aan de groep Bart Claes, die vergeten heeft zijn financiële verplichtingen na te komen, ben ik in 2011 terug met mijn oorspronkelijke business gestart: catering. Dat doe ik onder de naam Cariva of Catering Rik Vandersanden. Eind 2012 is er restaurant The Thrill hier in Genk vlak aan de Limburghal bijgekomen. We zitten als huiscateraar op de eerste rij voor allerhande activiteiten in de evenementenhal, zijn ook terug te vinden bij diverse festiviteiten in C-Mine, Alden Biesen, in de loges op Stayen … Daarvoor werken wij samen met J&M Catering uit Aartselaar die recent nog de prestigieuze BEA-award ontvangen hebben en kunnen samen feesten met enkele duizenden gasten aan.”

Wat moeten wij ons voorstellen bij The Thrill?
“Een restauranTheThrillGoesWildt met een no nonsenseformule waar ook mijn zoon Yves werkt. De klemtoon ligt op het gezellige, het vriendelijke met aandacht voor kwaliteitsproducten in hun grootste eenvoud bereid op een lekker gestookt houtskoolv
uur met fruithout van Haspengouw. Wij serveren een selectie van vis en vlees deels bereid op de grill en deels in de keuken. Je vindt hier geen croques of koninginenhapjes. Er is geen monsteraanbod aan verschillende gerechten, maar we leggen meermaals de klemtoon op een seizoensmatig aanbod met goede producten. Denk dan aan rundsvlees van de allerhoogste kwaliteit: Aberdeen Angus, Simmenthaler en US Beef grain fed. Door de intense smaak hoef je daar als kok niet meer veel aan toe te voegen. Je kan hier terecht voor een gerecht of aangepaste menu’s. Overigens zetten wij In het najaar een grootste campagne op poten: The Thrill Goes Wild. Wij gaan het wild in.”

 

Wat houdt dat in?
“Het wild verdient toch nog altijd zijn plaats op onze tafels. Er bestaan zoveel mooie klassieke bereidingen van wildgerechten dat we ons cliënteel hier mee willen laten kennismaken en herontdekken. Denk dan aan haas, ree, fazant … Allemaal inlands wild. Niets van uit Zuid-Amerika. Ons inlands wild uitstekende reputatie. De voedingsbodem waarop zij gedijen is zeer goed. Door het slechte weer in het voorjaar is het aanbod eerder beperkt waardoor we selectief moeten zijn.. Wekelijks passen wij de kaart in functie van het aanbod aan. Ook de wijnen passen wij aan. Ons credo is niet een uitgebreide wijnkaart, maar een beknopt aantal wijnen met zorg geselecteerd met onze huisleveranciers die perfect passen met rood vlees en wild. Inzake vlees serveert The Thrill rundsvlees van de allerhoogste kwaliteit: Aberdeen Angus, Simmenthaler en US Beef. Door de intense smaak hoef je daar als kok niet meer veel aan toe te voegen. Bijgerechten en sauzen bereiden wij vers à la minute.”

Is Cariva een voortzetting van The Thrill?
“Cariva gaat_DSC5750 verder. Daar werken we meer thematisch in functie van de behoefte van de klant. Pakweg een personeelsfeest vergt een heel andere aanpak dan een huwelijk. Wij willen vooral maatwerk doen. De voorbije jaren focuste ik me vooral op The Thrill, nu is het de bedoeling om meer aandacht te hebben op de catering. Bedoeling is daar ook onze plaats te veroveren en te bestendigen door net als hier in The Thrill, niet te verwarren met terril overigens, de klemtoon te leggen op kwaliteit en details. De ambitie is nog duidelijk aanwezig. Ik mag dan al 62 jaar zijn, maar voel me nog lang niet uitgerangeerd. The Thrill en Cariva willen blijven groeien,” besluit Rik Vandersanden ambitieus.

 

The Thrill en Cariva
Jaarbeurslaan 4
3600 Genk
www.thehtrill.be
info@thethrill.be
+32 (0) 89 30 70 30

logo_Rik