De Limburgse dienstenverlener CLB Group blijft groeien. Het kantoor in Alken is recent een derde keer uitgebreid. Geen overbodige luxe voor wat in 1989 begon als een tweemanszaak gespecialiseerd in loonadministratie en nu een kmo met 150 werknemers verdeeld over zes pijlers is. “Wij willen gecontroleerd verder groeien en waarmaken wat we beloven.” Naast loonadministratie is dat vandaag ook: Externe Preventie, ICT & Hosting, Verzekeringen, Medische Controle en Consult.

CLB is het geesteskind van Rohnny Peters en Eddy Withofs. In 1989 zetten ze hun eerste stappen in de loonadministratie en intussen hebben ze een totaalaanbod in huis. “Daar zijn wij trots op. Wij zijn nu een dienstenverlener met een aanbod wat geen andere Limburgse firma in huis heeft,” stelt Rohnny Peters vast. Door de groei in zowel personeel als aanbod wijzigde de naam van Centrum voor LoonBeheer in Care for Life and Business. “Verwar ons dus zeker niet met het Centrum voor Leerlingen Begeleiding,” lacht commercieel directeur Peter Van Nuffel.

Méér dan 9.000 klanten

Die naam zetten ze vandaag ook meer en meer op de kaart. “Wij groeien gecontroleerd. De kwaliteit is belangrijk en willen waarmaken wat we beloven zonder te vergeten vanwaar we komen,” zegt algemeen directeur Sociaal Secretariaat Christophe Peters. Vandaag is CLB Group onder meer goed voor meer dan 9.000 klanten, 41.000 loonverwerkingen, jaarlijks 3.500 controles op werkverlet wat in totaal resulteert in 16 miljoen euro omzet.

Onafhankelijk

CLB Group is een regionale speler. “En onafhankelijk. Wij hangen van geen enkele zuil af. Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in Limburg, aanpalende regio’s in Antwerpen en Vlaams-Brabant,” schetst Eddy Withofs. Het cliënteel bevindt zich vooral in de sectoren bouw, horeca, fruitteelt, non profit, overheidsinstellingen en de sociale sector.

Pijlers

De diensten van de Group zijn verdeeld over zes pijlers. Wat begon met loonadministratie en een erkend sociaal secretariaat is door de jaren heen uitgebreid met CLB Consult dat sociaal-juridische diensten aan klanten  leveren. De dienst CLB Verzekeringen (ook voor particulieren) treedt op als onafhankelijk verzekeringsmakelaar, met specialisatie in aanvullende pensioenregelingen. CLB ICT & Hosting zorgt voor het extern beheer van pc- en servernetwerken, met een eigen datacenter.

Unieke preventiedienst

Met de oprichting van een externe preventiedienst in 2011 maakte de groep een grote sprong voorwaarts. “Minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Wij waren het eerste bedrijf in meer dan 40 jaar dat een aanvraag had ingediend om een nieuwe externe preventiedienst (de vroegere arbeidsgeneeskundige dienst) op te richten. Veel van onze klanten vroegen naar een eigen preventiedienst bij CLB, met meer oog voor een gepersonaliseerde aanpak. Samen komen wij tot een passend welzijnsbeleid,” aldus Rohnny Peters. “Tot slot is er nog CLB Medische Controle en Advies. Wij helpen werkgevers in de privé- en de publieke sector om medisch toezicht te houden op werknemers die afwezig zijn door ziekte, privé-ongevallen en arbeidsongevallen.” En de toekomst?  “Blijven groeien, maar zoals al eerder gezegd op een gecontroleerde manier en met aandacht voor de klant op de eerste plaats,” besluit Peter van Nuffel.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 – 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
info@clbgroup.be
www.clbgroup.be