Pascal_Segers-18042016-RenaatNijsMedia-66

Functioneel minimalisme en passie primeren in opvallende modelwoning

Het minste wat u van Pascal Segers van Pas Interieurconcepten kunt zeggen, is dat hij gepassioneerd is door interieurarchitectuur. Met volle overgave praat de ondernemer over zijn opvallende modelwoning langs de Boslaan in Dilsen-Stokkem. Het is het resultaat van 25 jaar ervaring en liefde voor het vak. “Aan elk detail hebben wij gedacht.” Niet alleen binnen, maar ook buiten. Pas Interieur heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in totaalconcepten in de volledige betekenis van het woord. “Wij kunnen uw keuken herinrichten, maar evengoed de totaalverbouwing van uw woning of een volledig nieuwbouwproject uitwerken en begeleiden, van A tot Z. Wij ontzorgen de klant volledig.”

Het is een opvallende modelbouwwoning. Geen bakstenen, maar aluminium cassetten, profielloos glas in de isolatie geklemd, geen radiatoren maar verwarming via vloer en plafond … Het visitekaartje voor Segers en zijn team.

ArneJennard_PAS_Modelwoning_28“Wij tonen alles wat we kunnen. Door de crisis hebben zowat elke schrijnwerker en afwerker binnenhuisarchitecten aangetrokken om totaalconcepten te doen. Wij gaan nog een stap verder en nemen ook de technieken mee op in het globale plan. Met de nieuwe epb-normering raken wij daar meer en meer gedreven in. Onze modelwoning heeft bijvoorbeeld een isolatieschil van 20 cm wat bijdraagt tot ons E-peil van 8. Het enige wat nog overblijft als je de technieken en interieur voor je rekening neemt, is de buitenkant. Daarom hebben we besloten ons te verdiepen in om het volledige concept van de woning en werken we ook samen met architecten. Eigenlijk moet u niet vragen wat we doen, maar wat we niet doen. In het oerwoud aan mogelijkheden begeleiden wij de klant.”

Hoeveel personeel telt Pas Interieur?

IMG_9679-2“Wij tellen vijf werknemers en doen een beroep op een vijftigtal onderaannemers en leveranciers voor de realisatie. Wij bedenken het hele concept in functie van het eisenpakket en budget van de klant. Nieuwbouw of renovatie, grote of kleine verbouwingen, ieder project is anders en wordt met dezelfde zorg en aandacht aangepakt. Veel mensen denken dat het alleen om totaalprojecten gaat, maar wij doen ook deelprojecten zoals de renovatie van een keuken of badkamer.”

 

Uw stokpaardje is functioneel minimalisme. Verklaar?

huis stokkem voor sjiek

“Wij willen met zo weinig mogelijk lijnen in een woning werken terwijl die toch zo veel mogelijk elementen bevatten. De kunst is om alle functies en technieken op een slimme manier te integreren zonder dat ze onnodig opvallen in het totaalbeeld. Zo hebben we in de modelwoning zoveel mogelijk functies opgenomen in de centrale scheidingswand tussen het dag- en nachtgedeelte. Hierin zitten de keukentoestellen en de tv weggewerkt alsook enkele binnendeuren die onzichtbaar zijn in het totaalgegeven van de wand. De ventilatie gebeurt via een strook verstopt boven de kasten en ook ons centraal stofzuigsysteem is op een slimme manier geïntegreerd. Verder loop de vloer naadloos door van binnen naar buiten en hebben we veel aandacht geschonken aan de technieken. Zo kozen we voor een nieuw verwarmingssysteem waarbij we werken met vloerverwarming in combinatie met plafondpanelen die zowel dienen voor verwarming als koeling. Deze panelen kunnen onzichtbaar worden weggewerkt in het plafond zodat we ook de koeling die meestal gebeurt via airco’s op een esthetische manier oplossen gezien je in de zomer koud water door de panelen kan sturen en op die manier de koeling genereert. Ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Maar eigenlijk moet u komen kijken om te zien wat allemaal kan.”

Nog opmerkelijk is dat er geen raamkozijnen zijn. Hoe gaat dat in zijn werk?

huis stokkem voor sjiek

“Dat past in ons lijnverhaal. De glaswand is geplaatst in 16,5 cm PUR-schuim. De isolatie heeft een hoge druksterkte en kan het gewicht van de drievoudige beglazing probleemloos dragen. Weet dat een glasblad liefst 600 kg weegt. Ze zijn in het isolatiemateriaal in een uitgefreesde sleuf geplaatst. Aan de bovenzijde zijn ze verlijmd tegen een aluminium profiel en onderling zijn ze koud verlijmd. Een creatie van Ceyssens glas uit Heusden-Zolder.”

Is het een bewuste keuze dat u met zoveel Limburgse leveranciers en onderaannemers werkt?

“Dat is eigenlijk best frappant. Hier in de omgeving zit gewoon zoveel kwaliteit dat we het niet verder moeten zoeken. Wij werken onder meer samen met Kreon (Opglabbeek, verlichting), Glas Ceyssens uit Heusden-Zolder, Climatrix (Dilsen-Stokkem), Gervi (Wellness, Maasmechelen en Hasselt), Velda Bedding (Opglabbeek), Oosterbosch open haarden (Bilzen) …

Wat zijn de interieurtrends tegenwoordig?

“Heeft u even? Voor ons moet een interieur tijdloos zijn. U moet het als het ware kunnen oppakken en twintig jaar terug of verder zetten. Wij proberen dat te doen door te focussen op een functioneel ontwerp en dit te versterken door mooie tijdloze materialen, uiteraard in samenspraak en naar smaak van de klant.”

Tot slot, wanneer kunnen wij de modelwoning bezoeken?

“Dat gaat op afspraak, maar wij organiseren eveneens regelmatig kijkdagen.”

 

Pas Interieurconcepten Bvbalogo
Dr Lensstralaan 1
3650 Dilsen-Stokkem
+32 89 65 90 53
www.pas-interiors.be
info@pas-interieur.be