Ceyssens 10/2015

Group Ceyssens goes Africa

ceyssens goes africa8Group Ceyssens heeft twee opmerkelijke orders weten binnen te halen. “Wij trekken naar Afrika,” zegt zaakvoerder Dirk Ceyssens niet zonder enige trots. Twee supervilla’s in Naïrobi (Kenia) en in Lagos (Nigeria) zullen binnenkort uitgerust worden met innovatief glas uit Heusden-Zolder.

De bouwheren kwamen via Londen in Limburg terecht. “Al zo’n drie jaar hebben wij daar een vestiging en zo zijn ze met ons in contact gekomen. De twee bouwheren hebben de moeite genomen om naar onze demowoning in Heusden-Zolder af te zakken. Dat heeft de doorslag gegeven. Al onze nieuwe producten kregen ze er te zien en dat gaf ze veel vertrouwen.”

De productie van de ramen gebeurt in Zolder en monteurs van Ceyssens gaan ter plaatse. “Momenteel zitten we zelfs al in de uitvoeringsfase in Lagos. Het gaat telkens om turbovilla’s met een grootte van zo’n 2.000 m².”

 

Ceyssens laat ramen stijlvol verdwijnen

Ceyssens GroupGroup Ceyssens profileert zich al jaren als een innovatief bedrijf. Een voorbeeld daarvan is de disappear window dat als het ware in de grond kan verdwijnen. “Het gaat om een minimalistisch schuifraam met zeer dunne profielen. Door een simpele druk op een knop zakt het raam in de grond. Op die manier verandert je living in een overdekt terras,” beschrijft zaakvoerder Dirk Ceyssens.Ceyssens Group

De truc zit hem in het hydraulisch systeem dat  het raam in de grond doet verzinken. “De disappear window is volledig ontwikkeld door Group Ceyssens. De richtprijs? Onmogelijk te geven. Wij maken alles op maat. Wie interesse heeft in dit systeem, kan een afspraak aanvragen om de demowoning te bezoeken. Het is uitgerust met een disappearing window over de volledige lente van 18 meter,” klinkt het bij het familiebedrijf dat intussen liefst 150 werknemers telt.

Buiten genieten van binnenzwembad met de Sliding Roof Light van Ceyssens

Een van de vele nieuwigheden waar Group Ceyssens uit Heusden-Zolder het verschil mee maakt, is de Sliding Roof Light. Het geheel vormt een glazen dak, inclusief glazen steun. “Op die manier garanderen we een maximale transparantie. Het dak kan volledig openschuiven,” beschrijft zaakvoerder Dirk Ceyssens.

De Sliding Roof Light laat toe om een ruimte te integreren met de buitenwereld. “Denk maar aan een binnenzwembad. Dat wordt dan een buitenzwembad. Uiteraard kan het ook voor andere ruimtes van toepassing zijn die plots onder de blote hemel komen te liggen.”

Het concept omvat driedubbel glas waarvan het binnenblad uitgerust is met een anti-condensatiesysteem. “Het buitenblad is verwarmd waardoor sneeuw of ijzel geen kans krijgt om zich erop te nestelen. Daarnaast beschikt het glas over een zonwerende functie om oververhitting te voorkomen.”

Koen Vanmechelen en Group Ceyssens leggen hun ei in Zwartberg

Group Ceyssens, dat vorig jaar zijn 50-jarig bestaan vierde, heeft verschillende mooie projecten op hun palmares staan en kan er nu weer eentje aan toevoegen: La Biomista in Zwartberg. Met La Biomista slaan kippenkunstenaar Koen Vanmechelen en Ceyssens de handen in elkaar. De voormalige directeursvilla en het omliggende landgoed transformeren in een artistiek-toeristische site.

Rond de oude zoo komt een groots nieuwbouwproject waar Vanmechelen zijn atelier, kweekcentrum en nog zoveel meer in zal onderbrengen. “Een zeer mooi  gebouw waarvoor wij zo’n 1.000 m² glas zullen leveren. Het is leuk dat we zo dicht bij huis, op zo’n grote schaal kunnen laten zien wat wij allemaal in huis hebben,” zegt zaakvoerder Dirk Ceyssens.

De samenwerking gaat niet alleen van Heusden-Zolder richting Zwartberg, maar ook andersom. “Vanmechelen zal voor ons een kunstwerk maken. Op twee juni onthullen wij het. Het zal een prominente plaats in onze demowoning in Heusden-Zolder krijgen,” klinkt het.

logo

Ceyssens verenigt voordelen van glas en steen in innovatief Stoneglass

Stoneglass is een van de jongste nieuwigheden uit de stal van Group Ceyssens uit Heusden-Zolder. “Het is even sterk als steen dat je kan reinigen en verwerken als glas. Het is een ultrasterke mix van glas dat samensmelt met steen. Het combineert alle eigenschappen van glas met de duurzaamheid van steen. Het productieproces lijk sterk op het natuurlijke proces van granietvorming,” lichten ze een tipje van de sluier.

Keukenbladen Stoneglas

Naast de esthetische troeven, scoort Stoneglass ook zeer sterk op vlak van kras-, vlek- en UV-bestendigheid. Doordat het bestand is tegen zuren en basen, is het product perfect geschikt voor zowel binnen als buiten. Stoneglass heeft zo goed als geen uitzetting, absorbeert geen vocht en is daarnaast gemakkelijk te versnijden, te verlijmen en te verwerken.

 

Momenteel is Stoneglass te verkrijgen in witte en in zwarte uitvoering, mat en glanzend. De platen zijn geschikt als tegeltoepassing, keukentablet, wandbekleding, tafels en vooral als afwerkingsmateriaal voor gevels. Het geeft de woningen een mooie moderne strakke look. Wie Stoneglass in een van die veelvuldige uitvoeringsmogelijkheden wil zien, moet zeker eens afzakken naar de demowoning van Ceyssens in Heusden-Zolder. Doen!

 

 

 

Gegevens