Fitnessmegashop-Fitnesstrading is de grootste Belgische speciaalzaak in fitnesstoestellen voor thuis en semi-professioneel gebruik. De gevestigde waarde in het fitnesswereld heeft sinds kort een nieuwe vestiging in Hasselt en kent beter dan wie ook het belang van een bewegende werknemer. Gezond en fit personeel is immers het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. “Nu meer en meer ondernemingen en instellingen een fitnesshoek inrichten, is het belangrijk om stil te staan om de juiste toestellen te kopen en ze juist te gebruiken. Met onze jarenlange ervaring, persoonlijke service en prijs/kwaliteitverhouding kunnen we kort op de bal spelen,” klinkt het in de Hasseltse vestiging van Kris Willems en Sofie Berquin.

Fitnessmegashop-Fitnesstrading kan bijna twintig jaar ervaring voorleggen. Sinds 1 januari is het een bundeling van de krachten van KWM en Fitnessmegashop. “Met KWM richten wij ons vooral op groothandel ende export. Onlangs hebben we zelfs nog een opmerkelijke bestelling gehad om 85 zalen in Pakistan in te richten. Omdat wij meer in België wilden doen, zijn wij naar Fitnessmegashop gestapt,” vertelt Kris Willems. In Sofie Berquin van Fitnessmegashop vond KWM de geschikte zakenpartner. “Onze focus ligt meer op de particuliere markt met de verkoop van allerlei merken. Samen vormen we de perfecte combinatie tussen retail en groothandel. Op die manier kunnen we op een correcte en eerlijke manier onze producten in de markt zetten.”

Hoger en lager segment

Die producten omvatten het volledige fitnesspakket. “Wij zijn er voor klanten en bedrijven die willen sporten en bereid zijn om er wat geld aan uit te geven. Onze toestellen – van halter tot crosstrainer naar loopband – vindt u niet in grootwarenhuizen.  Toch kunnen wij voor nagenoeg elk budget producten aanbieden: van lager tot hoger segment. Om maar een voorbeeld te geven: in ons aanbod zitten loopbanden van 900 tot zelfs 14.000 euro. Wij voeren merken als Life Fitness, Sole Fitness, Spirit Fitness en Body-Solid in als A-merken en Kettler, Flow Fitness, Xterra als B-merken,” beschrijft Willems.

Showrooms

Fitnessmegashop telt in totaal vijf showrooms: Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt (Stadsheide) en Kortrijk. “Vele klanten willen immers de producten kunnen zien en uittesten voor ze overgaan tot de aankoop, ook al is er veel handel online. Ons doel is om te blijven groeien en mensen aan het fitnessen te zetten. Momenteel halen we een omzet van 10 miljoen euro. Onze troeven? Service, prijs/kwaliteitsverhouding, het nationale bereik, levering en plaatsing, de grote voorraad hier in Hasselt, persoonlijke aanspreekpunten, begeleiding van a tot z. Daarnaast hebben we veel kennis in huis voor wie op hoog niveau wil trainen en kunnen we voedingssupplementen voorzien,” klinkt het.

Huren, kopen, leasen

Het fusiebedrijf met een 20-tal personeelsleden kan intussen een mooie klantenportefeuille voorleggen. Verschillende bv’s zijn er kind aan huis. Daarnaast ook bedrijven en instellingen als Google, Basf, de Amerikaanse ambassade, tal van kinépraktijken, ziekenhuizen, brandweercentrales, de federale politie, Procter & Gamble, KBC, kleinere fitnesscentra tot circa 300 leden, firma’s met een personal trainer, revalidatiecentra … “Interessant is dat we verschillende betalingsformules hebben. Huren en leasen van toestellen is perfect mogelijk. Daarnaast bestaan er ook formules waarbij we onze apparaten voor drie maanden verhuren en vervolgens kan de klant beslissen of hij tot de aankoop overgaat of niet. Indien wel, dan verminderen we de prijs met het huurgeld.”

Personeelskorting

Fitnessmegashop-Fitnesstrading wil niet alleen op de werkvloer personeel laten sporten, maar ook thuis. Dat kan op een financieel interessante manier. “Wie bij ons klant is, kan aan zijn werknemers een kortingkaart schenken. Voor wie onze showroom binnenstapt, kan vervolgens fitnessmateriaal kopen met een vermindering van 10 %. Zie het als een mooie geste van het bedrijf naar het personeel. Iedereen is er winnaar bij. Verschillende formules zijn bespreekbaar. Spring zeker eens binnen of neem contact met ons op. Wij bespreken het graag,” besluiten Kris Willems en Sofie Berquin.

 

 

Nieuwe vestiging!
www.fitnessmegashop.be
Stadsheide 3
3511 Hasselt
Tel.: 011/24 76 32
Ook open op zaterdag