Vaessen Industries verkoopt de Vasco Group (Dilsen-Stokkem) aan Arbonia-groep, een Zwitserse totaalleverancier voor de bouw. “Onder de koepel van de Zwitserse beursgenoteerde onderneming wordt voor Vasco Group een gezonde basis gelegd voor een toekomstige substantiële groei”, zo laat het bedrijf van Jos Vaessen weten.

Er zijn nog redenen waarom de Dilsense radiatorengroep wordt overgedragen: “Er zal voordeel worden gehaald uit een versterkte concurrentiepositie en beiden vullen elkaar perfect aan op het vlak van marktaanwezigheid, productassortiment en verkoopkanalen.” Zo is Arbonia (7.600 medewerkers) vooral actief in Duitsland, Zwitserland, Italië en Polen, terwijl Vasco Group een toonaangevende marktpositie in de Benelux heeft en werkt aan de verovering van Frankrijk en Duitsland.

Vasco Group (600 medewerkers op vier sites, omzet van 90 miljoen euro) wordt organisatorisch binnen Arbonia geïntegreerd. “Daarbij zal een verdere zelfstandige marktbewerking met de bestaande merken van Vasco Group en Arbonia-groep gehandhaafd blijven”, zegt CEO Patrick Nijs. “De contracten van alle medewerkers worden door Arbonia overgenomen.”