Na een geslaagde pop-upformule in 2016 keert het Limburgse zussentrio Hendrickx terug naar hun vertrouwde uitvalsbasis in Antwerpen. Het concept Les Soeurs, ooit gestart als een webwinkel, heeft daarmee de derde fysieke vestiging op de agenda. Op 22 september is het label definitief in de havenstad aanwezig.

“Deze nieuwe stap brengt ons dichter bij de droom om de Benelux-markt de komende vijf jaar te verrijken met tien Les Soeurs-stores onder eigen beheer”, zeggen Julie, Kay en Clio. “In 2011 zijn we gestart met een bescheiden webshop, maar al snel rees de vraag naar fysieke winkelpunten. Na enkele geslaagde pop-up stores bij wijze van test, openden we eerste permanente Les Soeurs-stores in Hasselt (2015) en Knokke (2016). Vroeger dachten we dat de toekomst louter online lag, maar de ervaring vandaag leert ons dat er een duidelijk onderscheid te maken valt tussen de online en offline klant. Bovendien is er ook een mooie kruisbestuiving: meer en meer klanten kiezen ervoor om hun online order offline in één van onze winkelpunten op te halen. Het gemak van ongedwongen shoppen vanuit je luie zetel, om dan toch te eindigen in de paskamer met de service na verkoop.”

Met Les Soeurs trachten ze een boetiekgevoel te brengen, maar dan op ketenniveau. Er worden juwelen, accessoires, kleding- en interieurstukken verkocht. “We zien wel waar we geraken”, aldus nog de zussen Hendrickx. “We weten waar we naartoe willen, maar het is toch steeds een beetje tasten in het duister en durven risico’s nemen. We wandelen gewoon stevig vooruit totdat we met onze kop tegen de muur knallen”, klinkt het.