Ondernemersclub Zonhoven heeft een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen al een debat georganiseerd met de lokale lijsttrekkers. Die konden nu al de leden voor zich winnen door te scoren op de echte ondernemersthema’s, zoals mobiliteit, drijfkrachtbelasting, fusie met andere gemeenten, enzovoort.

Voor een ruim opgekomen publiek mochten de kopmannen en -vrouwen van CD&V, Open VLD, Zonshoven (sp.a) en N-VA hun visie op de toekomst van Zonhoven uit de doeken te doen. Wie dacht dat een half jaar voor de verkiezingen de messen nog niet geslepen waren, kwam bedrogen uit… Moderator Kris Claes (Voka Limburg) gooide enkele knuppels in het hoenderhok door te vragen naar de standpunten over heikele thema’s als drijfkrachtbelasting, belasting op onbenutte percelen, de mogelijke fusie tussen gemeenten, enzovoort.

“Ook op de receptie achteraf was er nog bijzonder veel animo, wat de betrokkenheid van onze ondernemers en politici nogmaals aantoont”, zegt Koen Evers, voorzitter van Ondernemersclub Zonhoven. “Het was een boeiend en interessant debat, met respect voor elkaar. En dat was de bedoeling…”