Dit najaar start aannemer Mathieu Gijbels in Beringen met de bouw van een gloednieuwe vestiging voor sportwinkelketen Runners Service Lab. Het bedrijf is een wereldautoriteit in op maat gemaakte loopschoenen. Onder meer Usain Bolt is er klant.

Runners Service Lab is al jaren een pionier in het adviseren van de juiste loopschoenen en in het behandelen van sportblessures door middel van het juiste schoeisel. De speciaalzaak heeft wereldfaam en is in Vlaanderen actief vanuit vestigingen in Zwijndrecht, Gent en Duffel.

runners service labAan de E313 in Beringen, naast het bedrijf Foets, komt er nu ook een Limburgse vestiging. Het gaat om een oppervlakte van maar liefst 5000 m2, en dit op 2 verdiepingen. “Door te investeren in een Limburgse winkel willen we onze groei in deze regio verder doorzetten,” aldus zaakvoerder Koen Wilssens.

Blikvanger van de winkel, wordt een indoor looppiste, waarlangs vele camera’s zijn geplaatst. Die bekijken in detail de loopbewegingen van de klant. Een voetscan moet vervolgens aanvullende info geven om het juiste schoeisel te adviseren. De bovenste verdieping van de nieuwbouw zal door nevenbedrijf Runners Scan gebruikt worden voor de ontwikkeling en productie van software en meetsystemen.