Zolders vleesbedrijf investeert 8 miljoen

Gold Meat, een vleesverwerkend bedrijf in Heusden-Zolder, dat vooral charcuterie voor de export maakt, heeft zopas een omvangrijk investeringsprogramma afgerond. Er werd een bedrag van zo’n 8 miljoen euro vrijgemaakt voor onder meer nieuwe inpaklijnen, robots en een cleanroom. Met deze investeringen wordt het allerhoogste niveau inzake kwaliteitsnormen en hygiënische voorschriften behaald, goed voor het internationale IFS-certificaat (Food Standard 6).

De automatisering brengt bovendien een uitbreiding van de capaciteit en een verhoging van de efficiëntie met zich mee. Al deze factoren samen is voor de bedrijfsleiding voldoende om de ambities naar boven bij te stellen. Zo wordt er over de komende 3 jaar gemikt op een verdubbeling van de omzet. Vandaag verwerkt het bedrijf iedere week zo’n 100 ton vlees en gevolgelte. Moederbedrijf Delitrade, ook van zaakvoerder Francis Titeca (foto), verhandelt de porties charcuterie. Beide ondernemingen stellen samen zo’n 50 mensen tewerk.