Zit hier de volgende Marc Coucke tussen?

Als laatste van 5 afleveringen presenteren we de resterende starters die kans maken op de hoofdprijs in de wedstrijd 18-28. Hiermee wil JCI Limburg het meeste beloftevolle starterproject een flinke por in de rug geven om helemaal door te breken. Misschien zit de eindlaureaat bij deze 5?

Pieter Van Moll en Freek Gielen - BambootiPieter Van Moll & Freek Gielen
Bambooti

De naam klinkt alvast zomers en sexy. Of de uitvinders dit ook zijn, beslissen jullie zelf maar. Bambooti heet het concept en de makers zijn Pieter Van Moll en Freek Gielen uit Lommel. Beiden zijn ze gepassioneerd door design, natuur, liefde en natuurlijk ondernemerschap. Met Bambooti willen ze mooie hoogwaardige producten creëren die gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. De laatste jaren is er veel interesse voor producten die uit hout of bamboe gemaakt zijn. Bambooti vervaardigt zonnebrillen en andere monturen, smartphone cases en doosjes, natuurlijk uit hout of bamboo. De producten vind je al op hun website en op Facebook. Enkel de webshop staat nog niet op punt. Lang zal dit niet meer duren, want Pieter en Freek plannen hun ‘launch’ nog dit seizoen. Je bent dus nog niet te laat als je er deze zomer cool en trendy wilt uitzien!

Roy Schildermans - Fun4you EventsRoy Schildermans
Fun4you Events

De all-in-one specialist voor feesten en fuiven is Roy Schildermans uit Overpelt. Deze jongeman verzorgt al jouw evenementen tot in de puntjes. Roy begon al op jonge leeftijd met het verhuren van materialen. Op zijn 18de kocht hij zijn eerste springkasteel. Al snel was er de vraag om ook tafels, stoelen en dergelijke te verhuren. Een opportuniteit die Roy optimaal benutte. Ondertussen heeft de Overpeltenaar zijn aanbod stevig uitgebreid. Roy combineert attractieverhuur (o.a. springkastelen) met het verhuren van feestmateriaal (tenten, tafels en stoelen) en catering. In de toekomst wil hij zijn ‘business’ verder uitbouwen door nog meer materieel aan te schaffen en te verhuren. Om zijn zaakje op de kaart te zetten gaat Roy investeren in software, rollend materieel en promo.

Sergei Ksiondzyk, Jochen Vanden Eynde en Arno Marx - GEENBEDRIJFSNAAMSergei Ksiondzyk, Jochen Vanden Eynde & Arno Marx
Zonder prik?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Wanneer een fles (fris)drank halfvol in de koelkast staat, bestaat de kans dat de ‘prik’ eruit is. Sergei Ksiondzyk neemt hier geen genoegen mee en besloot om in actie te schieten. Hij ontwikkelde een middeltje om prik te produceren in koolzuurhoudende dranken. Door middel van een schroefdop, een terugslagventiel en een pomp kan de druk in de fles terug opgebouwd worden, waardoor de drank weer fris smaakt. Sergei wil de consument er op deze manier toe aanzetten om grote flessen te kopen, om de afvalberg te doen slinken. Door grote flessen aan te kopen is de prijs per liter ook lager, wat wederom gunstig blijkt voor de consument. Sergei verzekert je dat er niets van de smaak en kwaliteit verloren gaat. Dankzij hem kan iedereen tot de laatste druppel van zijn drankjes genieten. Santé!

Sietske Leeters - Etalaasj
Sietske & Steffie Leeters
Etalaasj

Een baby op komst maar nog geen kinderkamer gekozen? Sietske en Steffie Leeters helpen je uit de nood. Zij bieden met ‘Etalaasj’ een alternatief aan voor de standaard kinderkamer. Een totaalpakket van zowel nieuwe als opgewaardeerde spullen. Op die manier kiezen mensen voor een unieke, originele en duurzame kinderkamer. Naast het aanbieden van kinderkamers, verleent Etalaasj ook interieuradvies. De stijl die Sietske en Steffie hanteren straalt vrolijkheid en vriendelijkheid uit. Bovendien is het licht, hip en eigenwijs. Bij groot succes willen de zussen nog verder uitbreiden. Ze willen dan ook kleinere pakketten aanbieden, vb: één meubelstuk met bijpassende decoratieve elementen. Een ander idee is om met geboortelijsten te werken aan de hand van een puzzel. Zo draagt iedereen zijn steentje (of puzzelstukje) bij aan de aankoop van een kinderkamer.

Talha Kaya, Idris Sonmezyuva, Beytullah Acici en Ilhan Kaya - SocigoKaya Talha & Idris Sönmezyuva
Socigo

De uitvinding van Kaya en Idris uit Genk heet Socigo, een online platform waar gamers en designers elkaar ontmoeten. Wat hen vooral dwarszit in de hele game wereld is dat game en app designers hun creativiteit niet kunnen tonen op de huidige game platforms. Met Socigo bieden ze deze ontwikkelaars nu de kans om hun werk te tonen. Ze willen een online community uitbouwen door telkens meer ontwikkelaars aan te spreken. Via een eigen besturingssysteem kan iedereen zijn eigen games en apps ontwikkelen. En dit aan de hand van SDK (Software Development Kit). De games kunnen dan ook rechtstreeks gestreamd worden via de cloud.

Benieuwd wie uiteindelijk met de hoofdprijs gaat lopen? Op 26 november volgt de bekendmaking van de winnaars!