In contrast met het sportieve niveau op de grasmat, was de eerste Starterscorner van KRC Genk en Limburg StartUp (LSU) wél een succes. Beginnende zaakvoerders verzamelden afgelopen zaterdag een uur voor de wedstrijd om tussen pot en pint kennis te maken met de andere aanwezigen.

Bestuursvoorzitter Peter Croonen, die zelf als ondernemer heel wat start-ups heeft gelanceerd en begeleid, maakte in zijn toespraak de vergelijking met het voetbal. “Een starter moet net zoals een voetbalploeg een sterk team op de been brengen om succes te kunnen boeken”, zegt hij. “Dat gaat altijd met vallen en opstaan. Je moet geduldig bouwen aan de toekomst. Daarbij heb je de steun nodig van een uitgebreid netwerk. In het voetbal zijn dat de supporters, in de zakenwereld klanten en leveranciers. Want zonder klanten ben je natuurlijk niets. En waar kan je als starter die eerste stappen beter zetten dan in de grootste business-community van de provincie…”

Ook de directie van KRC Genk, met Patrick Janssens, Stephan Poelmans en Willem Bogaerts, was goed vertegenwoordigd op het openingsevenement. De Starterscorner, die overigens fraai is ingericht met foto’s van voormalige KRC Genk-spelers die nadien een mooie internationale carrière hebben gemaakt, wordt volgende thuismatch verdergezet in samenwerking met Voka Limburg.

Eveneens om de zakelijke contacten tussen de Genkse seathouders te versterken, vindt nu dinsdag 26 september de tweede editie van de KRC-Speeddate plaats. Ondernemers zitten aan een lange tafel en mogen zich in 2 minuten voorstellen aan hun gesprekspartner. Vervolgens schuift iedereen door, zodat er zoveel mogelijk zakelijke contacten kunnen gelegd worden. Inschrijven voor dat event kan nog ‘met speed’ via deze link.