Matty ZadnikarAls oud-mijnwerker verdiende Matty Zadnikar de afgelopen twintig jaar zijn sporen (en middelen) met de internationale bedrijvengroep Z-Safety Services. Eind 2013 verkocht de Limburgse ondernemer zijn levenswerk. Maar eens ondernemer, altijd ondernemer…. Zo investeert hij nu fors in SeaNet Europe, een uniek concept dat zijn passie voor motorjachten in een concreet businessmodel giet.

Met SeaNet introduceert Matty Zadnikar “shared yacht ownership” in Europa. “Een vaarseizoen loopt van 1 april tot 30 oktober,” legt Zadnikar uit. “Als je jacht in die periode zes à zeven weken vaart, is het al heel veel. Dankzij mijn verhuur- en service-achtergrond binnen Z-Safety Services zag ik hierin al snel een nieuw businessmodel. Via ‘shared yacht ownership’ investeren maximaal vier eigenaars in hetzelfde jacht. Zo genieten ze van een eigen jacht, aan een fractie van de prijs. Niet alleen bij de aankoop, maar ook in de aanzienlijke jaarlijkse ‘running-kosten’.”

Dit concept bleek op professionele schaal nog niet te bestaan in Europa. Zadnikar wil dan ook zijn vlag zetten en als eerste deze service op de Europese markt aanbieden. Drie premium scheepsbouwers van luxejachten (Benetti, Custom Line en Dreamline Yachts) stappen mee in het project. Met een investering van ruim 32 miljoen euro bouwt SeaNet een Europese vloot aan luxejachten uit, verspreid over de Balearen, Frankrijk, Italië en Kroatië.