Z-Safety Services Europe, opgericht en vanuit Dilsen-Stokkem aangestuurd door Matty Zadnikar, zal eind dit jaar de Franse vestigingen Martigues en in Le Havre sluiten. “De aanhoudende moeilijke economische situatie in Frankrijk, in combinatie met de te beperkte interesse in een geïntegreerde veiligheidsdienstverlening, liggen aan de basis van deze beslissing,” zegt Zadnikar. “Ondanks alle pogingen in de afgelopen jaren om een gepast businessmodel voor Frankrijk te vinden, bleef de financiële rendabiliteit van Z-Safety SAS sterk negatief. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn helaas weinig hoopgevend om deze situatie op korte termijn te veranderen. Vandaar de beslissing om beide Franse vestigingen per 1 januari 2014 te sluiten.” Daarbij verliezen 34 mensen hun baan.

Alle lopende contracten en projecten zullen volgens Zadnikar in gezamenlijk overleg met klanten correct afgehandeld worden. “Daar waar nodig zal de continuïteit van deze contracten vanuit Z-Safety Services België verder geborgd worden.”

Z-Safety Services telde tot dusver meer dan 500 werknemers in zeven vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Samen zijn ze goed voor een omzet van 55 miljoen euro (cijfers 2012). Het bedrijf werd in 2011 verkocht aan het Amerikaanse Total Safety, maar wordt nog steeds vanuit Limburg aangestuurd.