Yves Marchal, tot voor kort nog directeur van de Corda Campus in Hasselt, heeft een nieuwe baan. Hij is maandag aan de slag gegaan als ‘valorisatiemanager’ bij het ZOL in Genk.

Marchal was meerdere jaren hét gezicht van de Corda Campus. Hij gaf gestalte aan de nieuwbouw en zorgde er voor een immense mindswitch. Van verloederde industriële site werd de campus een toonbeeld van dynamisme en innovatiekracht.

Vorig jaar besloot Marchal echter het geweer van schouder te veranderen en het wat kalmer aan te gaan doen. Op 1 juni werd hij als campusdirecteur opgevolgd door Raf Degens. Daarna nam Yves Marchal de tijd om rustig na te denken over zijn toekomst en de diverse opties te overwegen.

De teerling is nu dus geworpen. Nieuwjaarsdag is zijn contract ingegaan bij het ZOL, op de campus Sint-Jan in Genk. Als valorisatiemanager lopen de uitdagingen enigszins gelijk met die van zijn vorige job. Hij gaat immers de campus uitbreiden met bedrijven die sterk zijn in innovaties in de zorg. Daarbij vormt Marchal de brug tussen de zorg en het ondernemerschap. Uitdagingen zijn er dus meer dan voldoende…