Het Limburgse ginmerk Cavalieri en de GinTonicShop in Hasselt pakken deze maand uit met enkele opmerkelijke initiatieven in de Hoofdstad van de Smaak. Zo wordt er van 3 tot 10 juni een pop-upstore geopend op de Grote Markt, waar de Limburgse gin kan gekocht worden. “Een leuk project in de aanloop naar vaderdag”, zegt Luc Vannitsen van Cavalieri Gin. “In de tijdelijke winkel zullen nog andere vaderdagcadeaus kunnen gevonden worden.”

Cavalieri Gin lanceert er ineens ook de derde smaak uit het gamma. “Na onze witte gin, en onze rode, fruitige zomergin, brengen we nu een groen distillaat op de markt”, aldus nog Vannitsen. “De nieuwste telg bevat ingrediënten als olijven en basilicum. Een unieke smaaksensatie…” Het 100% Limburgse merk met de Italiaanse naam, is niet van plan nadien nog bijkomende smaken uit te brengen. “Met groen, wit en rood is de vlag van Italië compleet en kunnen we volop de internationale commercialisering verderzetten.”

Proeven kan je alvast op zondag 11 juni, als GinTonicShop Hasselt een heuse Gin Street organiseert. Hier in de Dorpsstraat en op het Van Veldekeplein -die voor de gelegenheid afgesloten worden- zullen maar liefst 100 merken hun gin gratis laten proeven”, zegt Peter Landerloos, uitbater van de GinTonicShop. “Wie een grote gin-tonic wil bestellen betaalt daar de eenheidsprijs van 8 euro voor.” Inschrijven hiervoor kan via deze link.

Het gaat overigens prima met de GinTonicShop in Hasselt. “We zijn nu bijna 2 jaar open en de mensen vinden de weg vlot naar onze winkel”, aldus nog Landerloos. “Vooral de events die we hier organiseren, zijn populair. Tastings, maar ook moorddiners, een escape room, en andere leuke trekpleisters creëren beleving in GinTonicShop Hasselt.”