Brouwerij en alcoholstokerij Wilderen in Sint-Truiden pakt, met de feestdagen in het vooruitzicht, uit met een wereldprimeur. In een gelimiteerde editie van 3.000 flessen Double You Gin, zal een gecertificeerde diamant terug te vinden zijn.

(Foto: J.Cr.)

(Foto: J.Cr.)

Het minste wat je van de alcoholstokers in Wilderen kunt zeggen, is dat ze origineel uit de hoek kunnen komen. “Toegegeven, ergens willen we hiermee stunten, maar we moeten wel. Wekelijks komen er een tiental gins in België bij op de markt. Het is het een prachtig product, maar je moet je er in kunnen onderscheiden. De stenen van 0,20 karaat, voor wie we een beroep doen op Diam Arts uit Antwerpen, zitten in met platinum versierde flessen van 1,5 liter.” Mike Janssen en Roniek van Bree willen er dit zo’n 1.000 flessen van verkopen, de rest is voor volgend jaar.

De verkoopprijs bedraagt 299 euro. “Dat is uiteraard inclusief de diamant, die ruim de helft van de totale som waard is,” zegt Mike Janssen nog. Dit jaar alleen werden er overigens al 60.000 flessen van zijn Double You Gin aan de man gebracht.

GeHo/J.Cr