De ondernemers Hilde Smets, echtgenoot Christophe Schiepers en broer Stefan Smets nemen het gekende Wijnhuis Christiaens in Bilzen over. Samen met Hans Christiaens willen ze de handel verder laten groeien. Daarbij worden ook stappen naar het buitenland overwogen.

Hilde Smets en Christophe Schiepers zijn vooral gekend van suikergroothandel Comptoir Sucrier en behoorden enkele jaren geleden nog tot de genomineerden voor de JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar. “Na de verkoop van het bedrijf in april 2014, werd van de sabbatperiode gebruik gemaakt om de diploma’s wijnbouwer en wijnmaker te behalen bij Syntra in Hasselt”, zegt Hilde Smets. “Als hobby, en stiekem ook om er toekomstgericht iets mee te ondernemen. Via een kennismaking bij gemeenschappelijke vrienden werden vervolgens de eerste contacten voor een overname van het wijnhuis gelegd.”

Wijnhuis Christiaens, opgericht in 1985, is een gevestigde waarde in de handel en distributie van een breed gamma aan wijnen. Onder de leiding van bezieler Hans Christiaens groeide het bedrijf sterk. Het klantenbestand strekt zich uit over het hele land. Om de verdere ambities waar te maken, zocht Christiaens naar een samenwerking. Die krijgt nu vorm door de intrede van de overnemers. Hans blijft wel instaan voor de aankoop van de wijnen en de samenstelling van het gamma. Stefan Smets neemt de dagelijkse leiding op zich. Hij is erg vertrouwd met het laten groeien van bedrijven en kan een mooi track record voorleggen in de sector van de hernieuwbare energie. Hilde en Christophe houden zich vooral bezig met projecten.

“Samen is er de gezonde ambitie om het groeipad van de voorbije jaren verder te zetten, en dit met het behoud van de waarden”, aldus nog Hilde Smets. “Met vestigingen in Bilzen en Tongeren is Wijnhuis Christiaens sterk verankerd in Limburg, en hebben we een ideale voedingsbodem om te groeien naar omliggende landen, en verder… En ja, stiekem is er ook het verlangen naar eigen productie.”

(kme/jcr)