Op de industriezone Schurhovenveld, vlak tegenover het hoofdgebouw van Punch Powertrain, heeft Electro Wijnants een gloednieuw gebouw in gebruik genomen. Het is de uitvalsbasis voor de elektriciteitswerken die het bedrijf uitvoert en het atelier voor bordenbouw, studiewerk, enzovoort. Zaakvoerder Geert Wijnants investeerde 1,5 miljoen euro, voornamelijk omwille van plaatsgebrek op de vorige locatie in Hoepertingen.

“Bijkomend willen we meer comfort en efficiëntie voor onze medewerkers creëren”, zegt hij. “Bepaalde aspecten in het nieuwe gebouw, zoals de rolbrug en de grote poorten waar vrachtwagens binnen kunnen rijden, maken het werk veel eenvoudiger.”

De nieuwbouw dient tevens als toonzaal voor de state-of-the-art technieken, die Wijnants zelf heeft uitgevoerd. “Ik denk aan de camerabewaking, branddetectie, domotica, enzovoort. We kunnen hier het neusje van de zalm op elk domein aan onze potentiële klanten demonstreren.”

Electro Wijnants stelt momenteel 13 vaste mensen tewerk en heeft permanent nog enkele onderaannemers aan de slag. Ze werken doorgaans in Limburg, het oostelijk deel van Vlaams-Brabant en Wallonië.