Zowel aan de Hogeschool PXL als aan de UHasselt worden dit najaar hoogstaande vervolmakingprogramma’s voor ambitieuze managers opgestart. PXL heeft samen met Motmans & Partners de lessenreeks Career Lift uitgewerkt, terwijl de UHasselt (School of Expert Education) een heus MBA-programma aanbiedt.

Wie de ambitie heeft om telkens een stapje hoger te gaan in zijn carrière, kan niet voorbij aan de extra opleiding die na de werkuren aangeboden wordt. Zoals Career Lift, een navormingstraject dat jonge professionals handvaten wil aanreiken om ze te laten doorstromen naar topfuncties. “Het komt erop neer dat mensen met enkele jaren werkervaring richting nodig hebben om zich een weg te banen naar een job die ze graag willen doen en waar ze goed in zijn” zeggen Ben Lambrechts (PXL) en Geert Motmans (Motmans & Partners), de initiatiefnemers van Career Lift. “Die oriëntering is dus geen privilege voor schoolverlaters, maar een reflectie die iedereen zich op geregelde tijdstippen in zijn carrière moet maken. Doorgroeien kan je alleen doen met een beter inzicht in jezelf, in de teamstructuren en de groepsdynamiek. Wie hier actief aan werkt, neemt voorsprong op de arbeidsmarkt.”
De opleidingenreeks bestaat uit 3 modules van telkens 3 avonden, gedoceerd door experten in het domein van innovatieve HRM. Een eerste module biedt de jonge professional een reflectie over zichzelf. De tweede reeks gaat over de interactie met collega’s, bijvoorbeeld over de diverse rollen die alle teamleden opnemen. Tot slot worden 3 avonden besteed aan persoonlijke sterktes en ontwikkelingsmogelijkheden.

Een andere optie om via gerichte navorming de carrièrekansen exponentieel te verhogen, is het MBA-programma dat via een universiteit of gerespecteerde business-school wordt aangeboden, zoals OpenBordersMBA, een tweejarig modulair weekendprogramma van de Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE). “Een MBA blijft de Rolls Royce onder de business-opleidingen”, zegt Stefan Coenen, directeur van UHasselt SEE. “Wie dat diploma behaalt, ziet een wereld van opportuniteiten opengaan om zijn carrière nieuwe impulsen te geven. Ook in Limburg willen we managers de mogelijkheid bieden om een MBA-getuigschrift te behalen in combinatie met een fulltime job. Daarom hebben we het programma OpenBordersMBA uitgewerkt. Het gaat concreet om een opleiding in 3 modules (start in januari 2018), waarin deelnemers uitgenodigd worden om op basis van hun eigen en elkaars context en ambities, te werken rond diverse managementtopics. De focus ligt op internationalisering, eigen organisatie en leiderschap.”
Volgende dinsdag 9 mei vindt er in De Barrier (Houthalen-Helchteren) een infosessie plaats over dit programma.