R2009_A0001_28731Samen met Het Belang van Limburg organiseert deze website dé wedstrijd om het Beste Bedrijf voor Limburg te vinden. U leest het goed: een onafhankelijke jury van topexperts zal bepalen wie op woensdag 16 december wordt bekroond tot de Limburgse Ondernemer van het Jaar. Zonder meer een erg prestigieuze verkiezing, die de ambitie heeft om een sympathieke aanvulling te zijn op de provinciale awards die vandaag al bestaan.

“Er bestaat inderdaad al de Ambiorixprijs van VKW Limburg, de Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg, de Livia-award voor vrouwelijke ondernemers, de Jonge Ondernemer van het jaar van JCI Limburg, en dan vergeten we er nog een paar. Zit Limburg te wachten op de zoveelste award? Ja, want dit is niet zomaar een award,” zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. “Waar de bestaande awards vertrekken van een puur economische analyse, op basis van cijfers, voegen wij er een maatschappelijke dimensie aan toe, door op zoek te gaan naar ‘wie het best onderneemt in het belang van Limburg’. Als krant Het Belang van Limburg en vanuit Made in Limburg zijn we daar uitstekend voor gepositioneerd. Het is dus helemaal niet de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met de bestaande onderscheidingen van verschillende (werkgevers-)organisaties.”

Het doel is duidelijk: “We hebben in Limburg nood aan inspirerende voorbeelden, die een dynamiek op gang kunnen brengen,” aldus nog Indra Dewitte. “Precies daarom willen we hun verhaal kunnen brengen. Gelukkig zijn er in Limburg heel wat goede verhalen te vinden.”

Professor emeritus en econoom Herman Daems heeft het voorzitterschap van de jury aanvaard. Daems wil bij de beoordeling een aantal parameters in acht nemen, die werden opgesteld door professor Piet Pauwels van de UHasselt. Hiermee wordt de transformatie-, innovatie- en exportkracht van de bedrijven becijferd. Samen met Dominique Roux van Deloitte, zijn deze parameters losgelaten op de prestaties van Limburgse bedrijven (cijfers van 2011 tot en met 2014). Op 16 december weten we wie als eerste in de rij met deze nu al prestigieuze prijs naar huis mag gaan…