Dinsdagavond werden in Hasselt de 4 genomineerden bekendgemaakt voor de JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar. Het is een erg uitgedunde selectie van kandidaten die door de diverse chapters van JCI Limburg worden voorgedragen. In de finale zal een strijd losbarsten tussen:

– Marij Smits (Omnisafe)
– Natalie Vanderschaeghe (Macobo)
– Jeroen Meermans (Total-e)
– Koen Janssen (ITZU)

1) Omnisafe is een specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen uit Genk. Het bedrijf van Marij Smits heeft een breed assortiment van kledij, schoenen, brillen, helmen, enzovoort.

2) Nathalie Vanderschaeghe heeft samen met haar partner Davy Macquoi het ingenieursbureau Macobo in Tessenderlo opgericht. Er wordt studiewerk uitgevoerd over bouw-, infrastructuur- en landschapsprojecten.

3) Total-e is een bedrijf uit Beringen (en Hasselt) dat met mensen, materialen en andere diensten, klanten ondersteunt voor hun evenementen. Jeroen Meermans heeft als zaakvoerder de steun van Philippe Bodson, die mee investeerde in de zaak.

4) Koen Janssen is de jongste van de 3 drijvende krachten achter de ITZU-groep. Samen met Louis Kemps en Luc Lormans, runt Koen Janssen (de meest sportieve van de 3…) de hr-diensten (Ucare, Tobasco,…) en schoonmaakactiviteiten (ServiceNet).

Het zal één van deze 4 zijn die op 28 februari 2018 zal worden uitgeroepen tot opvolger van Maarten Bostyn van Isola Belgium (foto).