Wie is meest begaan met mens en milieu?

mvo limburgDoor mens en milieu met respect te behandelen kunnen bedrijven hun plaats in de hemel bemachtigen. En een mooie trofee in de wacht slepen! Want de School of Expert Education (SEE) van de UHasselt, en de Interlokale Vereniging Werkgelegenheid Midden-Limburg reiken op 28 april de prijs uit voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar.

Na een eerste selectieronde zijn er nog zes Limburgse bedrijven en organisaties die kans maken om verkozen te worden: Bewel, Yontec, De Wroeter, Kleine Maatjes, Palindroom en VanDrie België.

Ze hebben elk hun eigen redenen om de titel te claimen. Waar Bewel en De Wroeter arbeidskansen bieden aan mensen met een handicap, zet vleesbedrijf VanDrie in op de reductie van geluid, uitstoot, geur en het verminderen van hinderlijke verkeersstromen. Dat laatste is ook de dada van Palindroom, dat mens en milieu spaart door thuiswerk en duurzame mobiliteit te promoten. Kinderdagverblijf Kleine Maatjes heeft aandacht voor veiligheid, ergonomie en professioneel materiaal. Yontec tot slot, heeft het welzijn van zijn personeel tot een strategische pijler gemaakt, onder meer door alle technici te voorzien van de beste gereedschappen, vervoer, beschermingsmiddelen, een opleidingsaanbod en hen om de 10 weken uit te nodigen voor een personeelsfeest.

Wie het wordt weet u op 28 april.