Bakkerij Wiame – de nieuwe naam voor Bakkerij Wiame-Vangrootloon – heeft zopas twee miljoen geïnvesteerd in een fonkelnieuw bakkersatelier in Sint-Truiden. Het bestaande atelier in de Stapelstraat bood immers geen uitbreidingsmogelijkheden. Met de naamsverandering wil Wiame de verwarring vermijden met Vangrootloon, die andere grote bakker met hoofdkwartier in Sint-Truiden.

WiameBakkerij Wiame en Vangrootloon hebben wel dezelfde roots, die teruggaan tot in 1918, toen Joseph en Marcel Vangrootloon zich als bakker en molenaar vestigden in Buvingen. Gaandeweg zijn de wegen tussen de twee bakkerstakken gescheiden, en heeft Wiame op vlak van aandeelhouderschap niks meer met Vangrootloon te maken. Bakkerij Wiame is momenteel in handen van Huguette Wiame, zoon Philip Bronckaerts (zaakvoerder) en dochter Isabelle (bestuurder). Daarmee neemt de vierde generatie stilaan de fakkel over.

Bakkerij Wiame is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Sint-Truiden en omstreken. Met de recente overname van een bakkerswinkel in Zepperen, heeft de bakkerij nu vijf eigen winkels in de regio. “Ons succes is gestoeld op de combinatie van vakmanschap met innovatie,” zegt Philip Bronckaerts. “Om die groei te kunnen bestendigen, moesten we wel uitkijken naar een nieuw atelier.”

Investering
Wiame investeerde daarom twee miljoen euro in een state-of-the-art bakkerij in de Fabrieksstraat, waar er ook een nieuwe winkel werd ondergebracht. De winkel in de Stapelstraat blijft behouden. Behalve aan de eigen winkels, levert Bakkerij Wiame ook aan een aantal andere bakkers en aan de horeca.
De investering en de groei hebben bij Bakkerij Wiame tot nog toe vier extra jobs opgeleverd. In totaal werken er nu 31 mensen. En dat aantal kan nog groeien. “We kijken inderdaad uit of we het aantal eigen winkels nog kunnen opdrijven,” aldus nog Philip Bronckaerts.