In een aantal reacties zegt een deel van het personeel bij radiatorenfabrikant Jaga erg boos te zijn op de kritiek die hun baas, Jan Kriekels, krijgt op zijn deelname aan het VIER-programma The Sky is the Limit. Ze zeggen vooral ontgoocheld te zijn in een externe vakbondsman (Johnny Frans van het ABVV), die in de pers zijn ongenoegen over de uitspraken van Kriekels heeft geuit.

jan kriekels VIER“Zowel ikzelf als mijn collega’s zijn niet te spreken over het beeld dat wordt geschetst van onze werkgever, Jan Kriekels,” zegt Raf Moors, medewerker International Sales & Project Engineer. “Het is onbegrijpelijk dat een vakbondssecretaris, die zelf niet eens persoonlijk betrokken is bij ons bedrijf, een uitspraak durft te doen in naam van de Jaga-medewerkers. Er is niemand die onze persoonlijke mening hierover gevraagd heeft. Een vakbond zou achter de bedrijven moeten staan en hen steun moeten bieden om te overleven. Zeker in deze moeilijke tijden. We zijn allemaal blij dat er nog geen ontslagen zijn gevallen, en werken zo hard mogelijk om dit familiebedrijf verder te doen groeien. We hebben prachtige producten, doen er alles aan om energiezuinige oplossingen aan te bieden en hebben een bedrijfscultuur om trots op te zijn. Onze economie zit momenteel op een laagtepunt, maar we komen hier samen ongetwijfeld sterker uit. Jammer dat dit niet de boodschap van de vakbondssecretaris is.”

Stemmingmakerij

Communicatie- en marketingverantwoordelijke Anneleen Jacobs bevestigt: “De voorbije dagen werd ik overspoeld door reacties van onze personeelsleden en onze andere, interne vakbondsleden. Velen zijn ontzet dat één externe vakbondssecretaris spreekt in naam van het hele Jaga-personeel en dat zij zelf niet gehoord worden. Ze laten mij via allerlei wegen weten dat ze wel achter Jan Kriekels en Jaga, hun bedrijf staan, en dat ze geloven dat we in deze moeilijke tijden samen moeten vechten voor de toekomst. Ze zijn zeer teleurgesteld over deze stemmingmakerij.”