Een loopband waar je in 360 graden op kunt bewegen en tegelijk in een virtuele realiteit vertoeft. Dat is Virtuix Omni, een wereldprimeur van Belgische makelij. Genkenaar David Box mocht als allereerste het toestel lanceren in zijn gym The Brick.

Het bewegingsconcept is een kruising tussen sport en gaming. Elke stap die je op de loopband zet wordt omgezet in een beweging in de virtuele wereld. Je ziet jezelf in een spel en kunt fysiek 360° bewegen om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Het is een vernuftige manier om gamers aan het sporten te krijgen.

De eerste om deze technologische innovatie in de praktijk te brengen, is David Box van The Brick. “We zijn een concept-gym met tal nieuwe trends voor mensen die op een verrassende manier fit willen worden”, aldus Box. “Deze Virtuix Omni past daar perfect in. Niet alleen verbranden de gebruikers zo’n 500 tot 800 calorieën op een uur tijd, ze krijgen tegelijk een uiterst amusante beleving voorgeschoteld. En die combinatie is ons op het lijf geschreven.”