Weldimo krijgt kans om doorstart te maken

De bedrijvengroep Weldimo in Bree krijgt nog een maand de tijd (tot vier november) om een doorstart te maken. Gedurende die periode is de groep beschermd tegen zijn schuldeisers. De rechtbank van Koophandel, zetel Tongeren, heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet.

Weldimo_1Donderdag 22 september vroeg de groep Weldimo bescherming aan tegen zijn schuldeisers in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO). Het gaat om de bedrijven Weldimo en Glasco in Bree, en Modiwel in Zutendaal. Bij de producent van ramen, deuren, garagepoorten en veranda’s werken zo’n 160 mensen. Vorig jaar boekten de bedrijven samen een verlies van bijna 5 miljoen euro, terwijl de reserves waren opgesoupeerd. De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft nu een opschorting van betalingen toegekend tot 4 november. Dat is een vrij korte periode, wat aangeeft dat de rechtbank mikt op een spoedige oplossing.

Bernard Mailleux, Felix Ruysschaert en Mark Bernaerts zijn als gerechtsmandatarissen aangesteld. Mark Bernaerts was ook al aangeduid als voorlopige bewindvoerder. “Er is inderdaad een concrete piste,” zo werd vrijdag vernomen bij het drietal vernomen. Maar of het om een gehele of gedeeltelijke overname gaat is nog niet duidelijk. Al in de komende dagen zouden er daarover meer details bekendgemaakt worden. Ondertussen wachten ongeveer 400 klanten op hun bestelling.