Als er straks sollicitanten van PXL Business op uw stoep staan, zullen ze zeker weten wat ondernemen is… Dat was althans de bedoeling van de internationale ondernemersweek die zopas aan de Hogeschool PXL georganiseerd werd. Een razend druk programma, vol lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en zelfs buitenlandse inspiratietrips, zorgde voor een unieke interactie tussen ondernemers en studenten.

Een projectweek in het teken van internationaal ondernemen, dat kregen de studenten van PXL Business de voorbije week voorgeschoteld. Er werden diverse topics aangesneden, zoals ondernemerschap en starters, politiek, milieu, evenementen en HR, telkens in het perspectief van de relatie met het bedrijfsleven. Experts in ieder domein kwamen in de school hun kennis delen met het publiek. Waren onder meer present: Kim Hardy, Bart Claes, Yoeri Severy, Chokri Mahassine, Rik Zweegers, David Winkels, Bart Lodewyckx, Miguel Vandereyt, Tinne Lommelen, Hilde Vautmans…

Anderzijds stapten de studenten zelfs naar bedrijven toe om praktijkervaring op te doen. Mochten onder meer een bezoek ontvangen: JBC Innovation Lab, Gevangenis Hasselt, Bewel, Ridley Bikes, C-Mine Crib, P&V Electrotechniek, Jessa Ziekenhuis,… Er waren ook delegaties die in het buitenland inspiratie gingen opdoen, zoals in Oxford en Londen.

“De studenten van PXL-Business zijn professionals in wording dankzij de opleidingen Bachelor in het bedrijfsmanagement en Office Management”, zegt departementshoofd Jean-Pierre Segers. “Daarin staat niet alleen de theorie, maar ook de praktijk centraal. Dankzij de projectweken, zoals deze rond internationaal ondernemen, maken de studenten kennis met de dagelijkse realiteit in de bedrijven en wordt tegelijk hun ondernemingszin gestimuleerd. Hen zo goed mogelijk afleveren aan de arbeidsmarkt, dat blijft onze opdracht.”