In het derde en voorlaatste deel van onze reeks over de ondernemingsvriendelijkheid van de Limburgse gemeentebesturen, staan we vandaag even stil in West-Limburg. De enquête die Unzo-Limburg en VKW Limburg zopas in deze regio bij de ondernemers organiseerden, was representatief voor Beringen, Lummen, Herk-de-Stad en Tessenderlo.

Beringen scoort zowel qua algemeen als qua economisch beleid in de middenmoot. De ondernemers vinden dat er op zich niet zoveel is veranderd in de stad. Burgemeester Mondelaers krijgt een voldoende.

Lummen kan ongeveer identieke scores voorleggen. De algemene visie wordt net als de economische op 6,1 op 10 gewaardeerd. Daarmee scoort vooral het bedrijfsmatige beleid goed, al vindt de overgrote meerderheid dat er geen echte vooruitgang is geboekt.

Herk-de-Stad doet het volgens de ondernemers niet zo goed. Met een score van 4,8/10 wordt alleen in Sint-Truiden het algemeen beleid nog slechter ervaren. De economische actiepunten worden in dezelfde grootte-orde negatief beoordeeld.

Tessenderlo, tot slot, vindt vooral bijval op economisch vlak. Samen met 2 anderen prijkt de gemeente zelfs op de tweede plaats in Limburg. De score bedraagt 6,8 op 10. Het algemeen beleid van het team van burgemeester Fons Verwimp (foto) wordt eveneens positief beoordeeld (6,4).

Morgen de laatste gemeenten: Genk, Hasselt, Alken, Diepenbeek, Heusden-Zolder, Zonhoven, Opglabbeek en Houthalen-Helchteren.