Uit meer dan 100 ingezonden businessplannen heeft een professionele jury van Bizidee de 14 beste zakelijke ideeën van Vlaanderen geselecteerd. Daarbij ook 2 Limburgse start-ups. Op 19 december wordt bekendgemaakt wie is uitverkoren om startkapitaal (15.000 euro), een jaar gratis verblijf in Officenter en advies van topondernemers in ontvangst te nemen.

Bizidee is een jaarlijkse wedstrijd die ambitieuze starters met een sterk idee een steuntje in de rug wil geven. Er zijn 2 categorieën: zij die het aanvankelijk klein en bescheiden willen houden en een groep die mikt op minstens 5 werknemers, meerdere vestigingen of een internationale doorbraak. Tot die categorie behoren de 2 Limburgse finalisten:

– Wafl is het nieuwe concept dat topchef Giovani Oosters en Xander Hermans als nevenbedrijf hebben opgericht. Ze maken gevulde wafels met ongewone ingrediënten zoals spek en ei, bloedworst met walnoot, enzovoort. Beide heren testen momenteel via pop-ups de ideale locatie uit. Na de primeur in Genk, is nu Hasselt aan de beurt. Daarna volgen Sint-Truiden, Luik, Antwerpen, Brugge en Gent.

– Sanne Lambermon uit Riemst is genomineerd met haar geestekind Petit Pourri. Het is een atypisch label met kledij voor baby’s en kinderen. Elk item van Petit Pourri is unisex en wordt persoonlijk handgemaakt door Sanne. Ze zorgt tevens voor het ontwerp, de samenstelling van de items, de productie, de afwerking en zélfs de verpakking.

Na een pitch voor de jury zullen ze op 19 december weten of zij met de hoofdprijs aan de haal gaan…