Het Hasseltse communicatiebedrijf RCA heeft een nieuwe medewerker aangetrokken om het team van de overheidscommunicatie te versterken. Ezra Eeman (37), jarenlang een vaste waarde bij de nieuwsredactie van VTM, vervoegt vanaf 13 januari de rangen van RCA Public.

Ezra EemanEzra Eeman is journalist en media-expert met internationale ervaring. De afgelopen 10 jaar werkte hij voor de nieuwsdienst van VTM, als senior verslaggever, chef van de duidingsprogramma’s Telefacts en Royalty en buitenlandreporter voor Azië.

Eeman is afgestudeerd als meester in de cinematografie en volgde aanvullende opleidingen journalistiek en management. In 2012 kreeg hij een Fulbright-beurs om aan de City University of New York het veranderende medialandschap te onderzoeken. Hij specialiseerde er zich onder leiding van professor Jeff Jarvis in nieuwe strategieën voor nieuws en communicatie.

Ivo Clerix, gedelegeerd bestuurder: “RCA Group wil in 2014 nog verder groeien als communicatieadviesbureau. Met Ezra Eeman halen we een ervaren communicatiespecialist in huis die sterk strategisch kan denken en tegelijk ook creatief geïnspireerd is.”