De verhuis- en vervoerfirma Vrancken uit Hasselt gaat in Tongeren een bijkomende vestiging openen. Op de industriezone Overhaem zal een grootschalig pand van 2.500 m2 verrijzen dat zowel moet dienen als uitvalsbasis voor particuliere verhuizingen, voor meubelopslag, als voor selfstorage (waarbij klanten een opslagplaats kunnen huren). Voor die laatste groep zal de bedrijfshal 24/7 toegankelijk zijn. Door de geografische uitbreiding maakt Vrancken een grote stap voorwaarts. Het team telt momenteel 12 medewerkers, maar zal spoedig uitbreiden. In mei 2015 zal het nieuwe complex de deuren openen.

“We willen onze klanten zoveel mogelijk flexibiliteit aanbieden,” aldus zaakvoerder Steven Vrancken. “De ervaring leert ons dat dit ‘the way to go’ is. Een voorbeeld? Enkele leveranciers maken van onze opslagruimte in Hasselt gebruik om goederen op te slaan voor krantenwinkels. Die winkels gaan immers heel vroeg open, dus moeten de leveranciers ’s nachts al aan de goederen kunnen. Zo’n mogelijkheden willen we vanaf mei ook in Tongeren aanbieden.”

Waarom daar? “Omdat bedrijven en particulieren uit die buurt nergens terechtkunnen met hun materiaal. De dichtsbijzijnde opslagruimte staat in Luik. Zeker voor mensen die verhuizen is dat toch al een heel eind weg. Ook leveranciers en vertegenwoordigers van firma’s moeten hun materialen dichterbij kunnen bewaren.”

vrancken verhuizingen tongerenMomenteel staat met Steven Vrancken al de derde generatie aan het roer. Hij vervoegde in 1996 zijn vader Lucien, die al in 1950 in het verhuisbedrijf van zijn vader (mede-oprichter Armand Vrancken) was gestapt.