Vermogensbeheerder Merit Capital heeft een nieuwe financiële topman. Bart Lammens, voor de terugkeer van Roland Duchâtelet nog aandeelhouder en voorzitter van STVV, wordt CFO en COO bij Merit Capital. De comeback van zijn voorganger moet Lammens geïnspireerd hebben, want ook voor hem is de nieuwe job een blij wederzien met de oude stal. Hij stond tussen 2005 en 2009 al aan het hoofd van Merit Capital, om vervolgens te verkassen naar het Autonoom Gemeentebedrijf van Sint-Truiden.

Het is niet de enige transfer die de vermogensbeheerder na de winterstop heeft gedaan. Marc Vermeiren, een bankier met een verleden bij de Generale Bank, ABN Amro en Royal Bank of Canada, werd aangetrokken als CEO. Hij volgt er Eric Thoelen op, die tweedehands plezierboten gaat verkopen.

Merit Capital wordt ook wel eens ‘het blauwe fabriekje’ genoemd omdat het in handen is van liberale (ex-)politici als de familie De Backer (vader en broer van staatssecretaris Philippe De Backer), Karel De Gucht en Jacky Buchmann.