Veerle Koninckx, vroeger nog marketingmanager bij JBC, heeft voor het modemerk een kleurrijke kledingcollectie ontworpen. Opmerkelijk, want momenteel heeft ze helemaal geen link meer met kleding. Met de boodschap die ze met de kledinglijn uitdraagt des te meer, want als ‘gelukscoach’ wil ze mensen inspireren om te genieten van de positieve dingen van het leven.

“Na mijn burn-out ben ik anders gaan kijken naar het leven en heb ik geleerd om meer dan ooit mijzelf te durven zijn. Dat is ook de boodschap die ik wil meegeven met deze collectie”, zegt ontwerpster Veerle. “Ik wil aantonen dat elk kind uniek is, zijn eigen talenten heeft en het loont om die te koesteren. Ze dragen rechtstreeks bij tot je geluk en gezondheid. In deze collectie, genoemd “YOU ARE SPECIAL, just being you” vind je verschillende quotes die je dat extra duwtje in de rug geven.” Een woord dat bijvoorbeeld vaak terugkomt is ‘BeYoutiful’, wat helemaal samenvat wat ze wil uitdragen.

Veerle Koninckx heeft met deze quotes al veel mensen geïnspireerd. Zo heeft ze samen met haar broer Bart (To The Point Events) Lichtpuntjes opgezet. Het zijn doosjes met kaarten waar rake spreuken en foto’s opstaan die je doen nadenken over de positieve dingen van het leven. Tal van bedrijven hebben de Lichtpuntjes al cadeau gedaan aan hun medewerkers (Lees eerder artikel). “Het geluk zit in kleine dingen, zowel thuis als op het werk”, aldus Veerle. “De slappe lach met vriendinnen, in het zonnetje wandelen en spelen, een collega die je een kop koffie komt brengen… Daar de mensen van bewust maken, dat is het leukste beroep ter wereld.”