Zoals eerder aangekondigd openden woensdag 4 nieuwe winkels op de parking van woonwarenhuis Ikea in Hasselt. De komst van de (nochtans al gekende) ketens Kwantum, MediaMarkt, Maisons du Monde en X²O, zorgde voor een overrompeling van bezoekers.

“Retailparken naast onze andere vestigingen bewijzen dat het creëren van extra aanbod, complementair aan wat Ikea biedt, aanslaat bij de bezoekers”, stelt Gert Schoofs, Deputy Property Manager bij Ikea België. “Met de komst van Kwantum, MediaMarkt, Maisons du Monde en X²O kunnen we op één site het volledige scala aan wooninrichting en electro aan de Limburgers bieden.”

De ontwikkeling van de vier nieuwe winkels creëert 60 nieuwe jobs. De Hasseltse schepen Tom Vandeput is in zijn nopjes: “Het nieuwe retailpark zorgt voor extra lokale werkgelegenheid en brengt het totaal aantal jobs op de site naar bijna 400. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Volgens Ikea moeten de bezoekers, bewoners en passanten geen verkeersoverlast vrezen. “De vlotte mobiliteit op en rond de site is gewaarborgd. We hebben immers bij de plannen voor de bouw en infrastructuur van het woonwarenhuis al rekening met de komst van de bijkomende winkels”, besluit Gert Schoofs.