De raad van bestuur van Voka Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid daarin is dat de werkgeversorganisatie volgend jaar een nieuwe vestiging zal openen in Noord-Limburg. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Voka citeert Wikipedia: “In 1971 besliste de toenmalige minister van openbare werken Jos De Saeger tot de aanleg van een autosnelweg ten noorden van Hasselt. Het waren vooral de Noord-Limburgse gemeenten die ijverden voor de aanleg van een snelweg om hun regio te ontsluiten.”

Maar: “Nu 47 jaar later is er over die weg(en) van het Noorden naar het Zuiden al meer inkt dan beton of asfalt gevloeid”, zegt Francis Wanten, voorzitter van Voka Limburg. “De mensen en de bedrijven uit Noord-Limburg moeten hemel en aarde bewegen, en verliezen heel veel tijd om in Hasselt te geraken. We blijven op alle mogelijke niveaus druk uitoefenen om snel tot een oplossing te komen, maar ondertussen willen onze leden-ondernemers daar niet in de kou laten zitten. Ze worden al bijna 50 jaar gesust met plannen, studies en beloftes.”

“Daarom hebben we beslist dat we als Voka Limburg in 2018 zo snel mogelijk een vaste stek in het Noorden van Limburg gaan bemannen en bevrouwen. Noord-Limburg is voor onze provincie een belangrijke groeipool. We willen er kort bij onze leden-ondernemers zijn en hen ondersteunen op alle vlakken. Door onze aanwezigheid in het Noorden willen we nog korter op de bal spelen en inspelen op de plaatselijke noden.”