Omdat het de KMO’s zijn die de economische toekomst van deze provincie moeten verzekeren, doet Voka Limburg een oproep om de term KMO voortaan alleen nog in hoofdletters te schrijven. “Taalkundig is dat nochtans verkeerd, want in Van Dale staat kmo in kleine letters,” zegt Johan Grauwels van Voka. “We maken vanaf nu echter een bewuste taalfout uit respect voor en als eerbetoon aan onze Limburgse KMO’s.”

Johann GrauwelsDe creatieve actie geeft meteen de richting aan waarop Voka Limburg wil inzetten in de uitvoering van het Salk-plan, zoals donderdag zal worden toegelicht op het Ondernemersplatform Limburg. Onder meer Kris Peeters, Marc Vandeput en Urbain Vandeurzen zullen er concrete acties bekendmaken om deze regio er economisch bovenop te helpen.

“Uiteraard zullen onze bestaande en nieuwe KMO’s cruciaal zijn voor de economie in onze provincie,” zegt Grauwels nog. “Enkel ondernemers en ondernemingen zorgen immers voor welvaart en dus welzijn. Daarom dienen deze ondernemingen, deze ondernemers ook gekoesterd te worden. Niet dat grote ondernemingen niet belangrijk zijn, integendeel, maar de heropbloei van ons economisch weefsel zal toch zeker en vast ook in de kleine en middelgrote ondernemingen dienen te gebeuren. Trouwens, elke grote onderneming is ooit begonnen als een klein KMO’tje ergens aan een keukentafel of in een kelderruimte… Het zou trouwens fijn zijn als alle organisaties, als heel Limburg voortaan KMO in hoofdletters zou schrijven…”

(Als steunbetuiging hebben we in onze nieuwsbrief alvast een bewust taalfoutje gestopt voor de meerwaardezoeker onder onze lezers…)