CEO Marleen Vaesen verlaat Greenyard ‘in onderlinge overeenstemming’. Eigenaar Hein Deprez wordt de nieuwe CEO en zal de groep aansturen samen met COO Carl Peeters.

De Bocholtse Marleen Vaesen verlaat het bedrijf op 31 januari. In 2012 werd ze CEO van Greenyard Foods. Ze was verantwoordelijk voor de uitbouw van de toekomstige structuur van het bedrijf en het aligneren van de drie entiteiten. Ze was recent twee keer genomineerd voor de titel van Manager van het Jaar.

“Na deze verwezenlijkingen is het tijd om een volgende stap te zetten”, aldus een mededeling van Greenyard. “Naast de nieuwe benoemingen van CEO, COO en CFO versterkt Greenyard ook de organisatie binnen de business-segmenten. Hein Deprez treedt af als uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en wordt gedelegeerd bestuurder van Greenyard. Charles-Henri Deprez treedt terug uit de raad van bestuur om zich operationeel te kunnen focussen en wordt daar vervangen door Valentine Deprez.

Prioriteiten

Hein Deprez: “Ik dank Marleen Vaesen voor haar waardevolle bijdrage om Greenyard te vormen tot het sterke, moderne bedrijf dat het vandaag is. We wensen haar het allerbeste voor de toekomst. Met deze aankondiging wordt de initiële transformatieperiode die volgde op de fusie afgesloten. De aangekondigde veranderingen in het management zijn een volgende stap om onze strategie verder uit te voeren. Hierdoor kunnen we nog meer focussen op deze strategie en onze prioriteiten om winstgevende groei te genereren. Het zal onze globale leiderspositie in groenten en fruit in al zijn vormen versterken.”