Videohouse neemt bedrijf van Limburger over

DB Video, het bedrijf in audiovisuele producties van Perenaar Dimitri Beyaert (DB) en mede aangestuurd door Managing Partner Ben Rouffa (foto), komt in handen van de veel grotere sectorgenoot Videohouse.

DB Video werd opgericht door Dimitri Beyaert, tot op heden CEO van de onderneming. Samen met Managing Director/CCO Ben Rouffa (die daarvoor VTM-correspondent in Limburg was), bouwde hij het bedrijf uit tot één van de topspelers in België. Er worden vooral audiovisuele producties gemaakt voor bedrijven en events (zoals recent nog het gala van Miss België). Er werken zo’n 40 mensen.

Koper Videohouse, dat behoort tot de Euro Media Group en 330 mensen in dienst heeft, werkt meer voor productiehuizen en tv-zenders, en is dus complementair aan DB Video. Die synergie is ook de voornaamste reden voor de overname. In eerste instantie zal er niet zoveel veranderen. DB Video blijft onder eigen naam opereren. Allicht zullen de activiteiten nu wel op grotere schaal, dus op Europees niveau, kunnen uitgerold worden. “De toetreding tot Euro Media Group biedt inderdaad belangrijke opportuniteiten”, aldus het bedrijf.