Architecten Simoni, het Hasseltse bureau van de gekende ontwerper Victor Simoni, treedt toe tot UAUcollectiv, het architectenbureau van Joris Diliën, Massimo Pignanelli en Frederik Vaes. Het team van Simoni zal er de nieuwe entiteit UAU Interior vormen.

“Het is altijd onze doelstelling geweest om diverse specialisaties en domeinen te combineren, zodat we de opdrachtgevers een totaalconcept kunnen aanbieden”, legt Frederik Vaes uit. “Dit laat ons toe om met andere partners in de ondernemerswereld op hoog niveau te communiceren en samen te werken. We willen voor onze klanten telkens een wereld van verwondering scheppen en moeten daarvoor met een open geest een opdracht kunnen benaderen. Met de komst van Victor Simoni en zijn team kunnen we deze aanpak doortrekken naar de interieurwereld. We bezegelen met deze integratie onze jarenlange vruchtbare samenwerking.”

Victor Simoni zelf vindt bij UAU de continuïteit en diversiteit aan expertise terug die vandaag de dag nodig is om spraakmakende projecten aan te kunnen. “Samenwerking en schaalvergroting zijn een onomkeerbare tendens in het architectuurlandschap. Omdat ik bovendien geen opvolging zag in mijn eigen kantoor (zijn zoon Matteo is zoals geweten een andere richting ingeslagen), was het geen moeilijke beslissing om aan te sluiten bij dit grotere geheel van rasechte professionals”, besluit hij.

De kantoren van Simoni in Kuringen blijven nog een tijdje ten dienste staan van de nieuwe groep, vooral om klanten te ontvangen. Ook het drumstel van de gekende architect blijft op die plaats staan… Het denk- en tekenwerk zullen echter naar de glazen kantoren aan de Blauwe Boulevard verhuizen.