VHS Verzekeringen met hoofdkwartier Zonhoven, neemt de verzekeringsportefeuille van PWM Group van Peter Lantmeters in Sint-Truiden over. Behalve de kantoren in Hasselt, Overpelt en Zonhoven, breidt VHS zijn actieterrein daarmee uit tot in het zuiden van de provincie.

Peter Lantmeters heeft in 25 jaar tijd met PWM Group een mooie verzekeringsportefeuille en sterke reputatie opgebouwd in Zuid-Limburg. “Maar we zijn eigenlijk te klein om groot te worden en te groot om klein te blijven”, zegt hij. “Bovendien beweegt er heel wat in de verzekeringswereld en is er een fusiebeweging ingezet. Tel daarbij de toenemende last van de complexere regelgeving, en je komt logischerwijze uit bij een zoektocht naar een grotere partner.”

Dat wordt dus VHS Verzekeringen, de onderneming van Chris Schruers en Marc Maas. Ze sturen Kristof Lemoine naar Sint-Truiden om de nieuwe telg te gaan leiden en piloteren Peter Lantmeters naar een commerciële functie in de groep. Hij blijft tegelijk het AXA-bankagentschap in Sint-Truiden leiden.

De eigenaars van VHS Verzekeringen zijn in hun nopjes met de overname. “We breiden nu ons actieterrein uit over heel Limburg en halen met het vermogensbeheer nog een extra dienst voor onze klanten binnen. Er is bij ons cliënteel veel vraag naar dit deze service”, zegt gedelegeerd bestuurder Chris Schruers.

Dankzij de overname groeit VHS tot een ploeg van 48 medewerkers en een premie-incasso van 50 miljoen euro. “We willen nog verder groeien, ook door overnames. We blijven wat dat betreft op de loer liggen”, besluit Schruers.