Vers geld voor export van Beringse powervoeding

WCUP, een veelbelovend bedrijf uit Beringen, heeft van investeringsmaatschappij LRM een lening gekregen om de buitenlandse expansie te financieren. WCUP wil de middelen aanwenden om versneld een doorbraak te forceren in de VS, China en Brazilië met hun voeding en drank voor uithoudingssporters.

WCUP werd aanvankelijk in Tessenderlo opgezet door een samenwerking tussen sportdokter Theo Lebon, biochemicus Anita Van Genechten en de gekende sportdirecteur in het wielrennen José De Cauwer. Ze ontwikkelden eerst een sportdrank voor wielrenners. Met succes. Daarna volgden allerlei voedingsproducten, die in heel Europa gretig aftrek vonden. Om de verdere expansie van het WCUP mogelijk te maken, werd vorig jaar verhuisd naar een nieuw gebouw in de zone Korkdries in Beringen. De ontginning van het potentieel buiten Europa vereist nu een extra financiële injectie. Die komt er via een lening van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Meer concreet wil WCUP een aanbod voor uithoudingssporters lanceren in China, Brazilië en in de VS.

“De Amerikaanse markt is vooral interessant omdat sporten er steeds meer als een levensstijl wordt beschouwd, terwijl het vroeg puur entertainment was,” licht CEO Michel Lenaerts van WCUP toe. Ook Stijn Bijnens, CEO van LRM, herkent die tendens. “Er is in onze samenleving al langer een duidelijke trend naar alles wat met gezondheid en sport te maken heeft. Steeds meer (amateur)sporters beoefenen hun sport trouwens op een semiprofessionele wijze. WCUP speelt daar perfect op in. Het familiebedrijf heeft bovendien zijn degelijkheid bewezen en kan, dankzij de achtergrond van de zaakvoerders, terugvallen op een belangrijke wetenschappelijk basis.”