Cartesio en Newpoint Professionals, de twee bedrijven die werden opgericht door Guy Mentens en Johan Bastiaens, worden voortaan operationeel aangestuurd door Ine Truijen. Zij zal vanuit het hoofdkantoor in Hasselt de business verder uitbouwen in Limburg, Kempen en Vlaams-Brabant.

Cartesio is gespecialiseerd in het rekruteren en uitsturen (sourcen) van ingenieurs, terwijl zusterbedrijf Newpoint Professionals vooral projectmanagers de wereld instuurt. De omzet van de groep steeg in 2016 met 50% en verdubbelde zelfs in 2017. Momenteel werken er 28 vaste medewerkers. Om de toenemende vraag naar deze profielen bij te houden, moet het aantal collega’s omhoog. Om onder meer die doelstelling waar te maken, is Ine Truijen intern gepromoveerd. Als operationeel manager zal zij de activiteiten in de regio’s Limburg, Kempen en Vlaams-Brabant verder uitbouwen. Deze nieuwe structuur betekent ook dat zaakvoerders Guy Mentens en Johan Bastiaens zich kunnen focussen op de verdere strategische groei van de groep.

Ine Truijen weet wat haar te doen staat: “Om onze groei verder te kunnen zetten, zoeken we in eerste instantie drie extra accountmanagers”, zegt ze. “Die moeten onze poule van zo’n 300 ingenieurs en projectmanagers vergroten en voor hen de geschikte opdrachten vinden. Op die manier hopen we tevens een oplossing te vinden voor de meer dan 50 openstaande vacatures bij onze klanten.”

De nieuwe COO wil in haar functie nog meer inzetten op een community van ingenieurs. “We geloven in het feit dat ‘the network always wins’ en dat het creëren van authentieke connecties een must is zowel voor onze opdrachtgevers als kandidaten” besluit Ine Truijen.