Action, Basic Fit, Brico en Lidl zullen zich weldra vestigen in een nieuw winkelcentrum dat vanaf 1 april wordt gebouwd op de hoek van de Koolmijnlaan en de Brugstraat in Heusden. Het project Muitenberg, zoals het heet, is nu definitief vergund.

Het project omvat 6.000 vierkante meter handelsruimte en is goed voor een investering van 11 miljoen euro. Er komen tevens 210 parkeerplaatsen op de site. De 4 zaken die er komen, met name Lidl, Brico, Action en Basic Fit (boven de Action), zullen samen 35 nieuwe jobs creëren.

“Deze ontwikkeling past volledig binnen ons strategisch commercieel plan om de Cité op te waarderen”, reageert burgemeester van Heusden- Zolder Mario Borremans (GOED). De oppositie heeft een opmerking over de ontsluiting van het winkelgebied, meer bepaald over de breedte van de wegenis (“maar 6 meter”). De meerderheid zegt dat alles in overleg met Wegen en Verkeer is vastgelegd, en heeft dan ook groen licht gegeven voor de vergunning. Over een jaar zouden de nieuwe winkels opengaan.

Zahra Boufker