Het distributiecentrum van Medtronic in Opglabbeek gaat in de tweede helft van dit jaar dicht. Er werken vandaag 380 mensen. Mogelijk kunnen een aantal van hen aan de slag in Heerlen, waar de activiteiten zullen verdergezet worden.

Midden vorig jaar werd een deel van Medtronic, dat medische apparatuur maakt, verkocht aan de Amerikaanse beursgenoteerde groep Cardinal Health (voor 6,1 miljard dollar). De distributie van deze producten werd wel nog door Medtronic uitgevoerd. Maar omdat dit onderaannemingscontract werd gestopt, is het vanuit strategisch oogpunt niet langer houdbaar om zowel in Opglabbeek als in Heerlen een verdeelcentrum open te houden.

“We hadden wel een zware herstructurering verwacht, maar niet de volledige sluiting van Opglabbeek”, zegt Miek Versavel, vakbondssecretaris van het ACLVB. “Het bedrijf presteert ook goed, dus is die beslissing een beetje contradictorisch. We starten nu de informatie- en consultatiefase op om de mogelijkheden voor het personeel te bekijken. Er zullen een aantal mensen mee naar Heerlen kunnen verhuizen, maar hoeveel is niet duidelijk. Daarnaast zullen we uiteraard een goed sociaal plan voor de resterende werknemers onderhandelen.”