Breetec, de hoogtechnologische metaalbouwer uit As, gaat zich internationaal profileren als ‘King of Valves’. Een term die refereert naar het ventiel voor silo’s en chemische opslagtanks dat het Limburgse bedrijf zelf heeft ontwikkeld en exporteert naar alle uithoeken van de wereld.

Het bedrijf van Christophe Koopmans is dus in volle expansie. Naast de tewerkstelling vaneen 50-tal mensen in As, telt de vestiging in Tsjechië intussen ook een 20-tal medewerkers. Op beide plaatsen komen er nieuwe collega’s bij, aangezien Breetec investeert in verdere groei. Zo is er de nieuwe 3D-scanner die moet helpen om totaalprojecten binnen te halen. “We zullen de scanner inzetten in complexe situaties waar gewone opmetingen voor montagewerken nogal foutgevoelig zijn”, aldus manager Christophe Koopmans. “Met de scanner kunnen we dus efficiënter werken en de kosten drukken. In eerste instantie opent dat de weg naar meer en moeilijkere projecten, vooral bij bestaande klanten. Het is een opstap naar de toekomst.”

De klanten bevinden zich steeds vaker in het buitenland. “Klopt. De offertes voor industriële sleutel-op-de-deur opdrachten, automatisatie en de bouw van machine-onderdelen stromen toe vanuit alle windstreken.” Zo heeft Breetec recent nog op een productiesite van een Amerikaanse multinational in Rusland montagewerken van industriële installaties en loopplatformen voor zijn rekening genomen. “Zo’n werk in het buitenland is eigenlijk meer de regel dan de uitzondering. Een tot twee keer per maand zijn we voor klanten elders aan de slag”, aldus Koopmans.

En die inspanningen worden verder opgedreven. “Dit zowel voor montages als voor de promotie van ons superventiel”, besluit de manager.