De beddenlijn die de Hasseltse couturier Stijn Helsen ontwierp voor Veldeman Bedding uit Opglabbeek, werd op de Meubelbeurs Brussel onderscheiden met de award voor ‘Most Trendy Product’.

Veldeman Bedding valt daarmee voor het tweede jaar op rij in de prijzen. “Wat aantoont dat we met onze focus op innovatie en creativiteit op het juiste pad zitten,” stelt Marc Veldeman, CEO van de groep. “Werken met Stijn Helsen is daarbij een toegevoegde waarde.”

Helsen zelf is even enthousiast: “Creatief kon ik helemaal mijn ding doen, maar zonder de input van de technische mensen van Velda zou het niets geworden zijn. Stoffen die een mooi strak pak opleveren, doen niet noodzakelijk hetzelfde met het hoofdbord van een bed. En omdat ik wilde werken met dessins en materialen die mijn werk typeren, werd dat een hele zoektocht. Maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er trots op. Absoluut!”

Helsen kondigt overigens een nieuwe concept store aan in Hasselt. “In de herfst van volgend jaar openen we Stijn Helsen Rooms aan de Havermarkt, een project om naar uit te kijken.”