VCST, de Truiense producent van tandwielen en andere onderdelen voor de voertuigenindustrie, verwacht dit jaar een omzetstijging van 18 procent. Daarmee komt voor het eerst in de geschiedenis de kaap van 200 miljoen in het vizier. Niet slecht voor een bedrijf dat nog niet zo lang geleden ten dode opgeschreven leek.

VCST werd vorig jaar overgenomen door de industriële groep BMT van de West-Vlaamse familie Seynaeve. VCST was een welkome aanvulling van de bestaande activiteiten in tandwielen. “We zijn nu in staat om elk bedrijf over de hele wereld dat een tandwiel nodig heeft, hoe groot of klein het ook is, te helpen”, zegt Eric Willekens. “Dankzij de snelle integratie blijven we de consolidatie in de sector van de tandwielen een stapje voor.” Vandaag heeft de divisie wereldwijd 3.300 mensen in dienst. Zo’n 1.600 van hen werken voor VCST, van wie 440 in Sint-Truiden. VCST heeft ook vestigingen in China, Roemenië en Mexico.

Dit jaar verwacht Eric Willekens een omzet van om en bij de 200 miljoen euro, een stijging met 18 procent. Sinds 2014 groeide de omzet met meer dan 40 procent. De komende jaren verwacht VCST elk jaar een omzetgroei te realiseren van 8 tot 10 procent. De groei van de voorbije jaren is onder meer te danken aan enkele nieuwe projecten. Zo levert VCST tandwielen aan de VW-groep, meer bepaald voor Audi en Porsche. Er zijn ook nieuwe contracten getekend bij Ford, Toyota en de Chinese autofabrikant Great Wall Motors.