Varel Alarm, de onderneming van zaakvoerder Victor Lekanne, verlaat na 25 jaar de Genkersteenweg in Hasselt en verhuist naar een nieuw bedrijfspand, ook in Hasselt. Zo heeft de beveiligingsspecialist niet alleen meer ruimte, er kan ook gebruik gemaakt worden van de meest recente tecnologie, zoals extra testpanelen voor de apparatuur. Het hele project heeft een investering gevergd van 1,2 miljoen euro.

personeel varel archief“Na 40 jaar is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de sector,” zegt Victor Lekanne. “We hebben een klantenbestand van 10.000 gezinnen en bedrijven weten op te bouwen. Daarvan zijn er veel mensen van het eerste uur die nog altijd een beroep op ons doen.” Lekanne blikt ook vooruit. “De investering in het nieuwe pand was nodig omdat we klaar willen zijn voor de toekomst. De vraag naar meer veiligheid neemt overal toe, en daar moeten we op inspelen. Met deze uitbreiding kunnen we een gepast antwoord bieden.”

Varel Alarm, dat overigens als snelgroeiende onderneming werd uitgeroepen tot Trends Gazelle, stelt 33 mensen tewerk, een verdubbeling in vergelijking met 10 jaar geleden.

GeHo